En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut diğer bir müstacel durumda hızlı ve basit bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

l Kötü ızdırapntısını önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman altında kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi sağlamlar.

Başkaca, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, birebir şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Böylelikle imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği muhtevain nazik öneme ehil olan yapısal unsurlardır. Acil durumlarda emniyetli bir kaçış bulmak üzere tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları umumiyetle yangın dayanımı faziletli malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın veya evgin pozisyon vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Eğer bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış bapsı namına bina kat Yangın Çıkış Kapısı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince dâhilstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna demetlı olarak daha ehven olmaktadır.

Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden sakıncasız olmanızı tavsiye ederiz. 

Report this wiki page